Inside Google’s quirky new London headquarters

Welcome to Google’s new London headquarters. The 160,000 square foot development features cutting-edge design that offers a decidedly quirky take on the traditional office. Renowned interior designers PENSON were given the task of creating a vibrant workspace.

Surreal workspaces have tongue-in-cheek names such as the Velourmptious snug, a green, padded homage to the traditional British pub.

A space called Granny’s Flat is furnished with chintzy chairs and fittings that wouldn’t look out of place in an elderly relative’s lounge.

The Lala Library hosts a giant semi-circle white sofa adorned with pillows, surrounded by arty and inspirational books.

Then there’s Snug-lushness, a garish flower-print padded bench seat.

For those wanting to escape the office, the ‘Hedge Your Bets’ secret garden on the roof terrace affords stunning views of London surrounded by grass and foliage – all with wi-fi to allow staff to continue their work.

An area called the Town Hall allows seating for 200 people and features velvet curtains, exposed ceilings and a video wall.

The Market Square is a rustic cafeteria area.

Other quirky touches included a ‘Padded Cell’ meeting room…

…acoustic airlocks…

the Flower Power boardroom…

…a Hobbit Hole seating area…

…and a Home Working area.

Employees are encouraged to have green fingers, with allotments situated on the ninth floor. Those interested can put their name on a waiting list to be assigned certified IPE timber tubs in which to sow their seeds. However, if someone does not tend their garden well, they lose the privilege and the next person on the list gets their chance.

'Lala Library' seating area

PENSON founder Lee Penson says: “It’s all about human beings and that’s it. Think sunken snugs, comfort, fun, comfy slippers, squishy carpets, cushions, daybeds, nice fresh food, gardening, vegetables, health, visual stimulation, relaxation, exercise, fresh air and you’ll get what it’s all about as a HQ.”

Central St Giles office development by Italian architect Renzo Piano

Google’s new headquarters occupies half of the Central Saint Giles development near Tottenham Court Road, over five floors.

Hallway through to ‘Micro Kitchen’

‘Granny’s bedhead’ boardroom

Door with ‘Do Not Turn To Open’ sign on it

Recycled jet fighter ejector seat

A meeting room

A whiteboard in a seating area

‘Granny’s Flat’ seating area

‘Hedge Your Bets Secret Garden’ on roof terrace

Advertisements

Tags: ,

About Nlyten

I have always been a tech enthusiast, to the point where i have become an addict. Tech to me is crack; Always trying to get my fix every chance i get ! I have always loved sharing anything that fascinates me which again 90% of the time is about tech related content. I used to share content on Google Reader Shared pages (http://www.google.com/reader/shared/surdie) but after their not so brilliant idea to shut it down i felt i needed a new platform where i could share and distribute content and thats how Nlyten.com came about. So keep reading and get Nlyten ed !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: