La Isla House / Llosa Cortegana Architects

This project responds to the challenge of living by the sea but surrounded by a tree landscape, and having an internal and external life that wouldn’t feel the lack of having a permanent view to the sea.

The idea developed in the course of the design process was to have amplitude in the interior of the house, created from the flexibility of the social space according to the use and family interactions in the day to day.

Space is amplified by the absence of enclosure and the view is directed to the outside.

Spatial continuity is generated by inserting a patio with a tree as a continuation of the exterior landscape, and by developing two contiguous spaces that hold the social life of the house.

Tags:

About Nlyten

I have always been a tech enthusiast, to the point where i have become an addict. Tech to me is crack; Always trying to get my fix every chance i get ! I have always loved sharing anything that fascinates me which again 90% of the time is about tech related content. I used to share content on Google Reader Shared pages (http://www.google.com/reader/shared/surdie) but after their not so brilliant idea to shut it down i felt i needed a new platform where i could share and distribute content and thats how Nlyten.com came about. So keep reading and get Nlyten ed !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: